Μακαρονάκι με γαρίδες και τυρί φέτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. μακαρονάκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι
2 φλιτζ. γάλα
2 μέτριες τομάτες κομμένες
1 φλιτζ. τυρί φέτα κομμένη σε κομματάκια
500 γρ. μικρές γαρίδες βρασμένες ή στον ατμό και ξεφλουδισμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ. στραγγισμένες μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι

Τελική σάλτσα:
1/2 φλιτζ. κομμένα αμύγδαλα , 1/4 φλιτζ. φρέσκα τρίμματα ψωμιού
1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα , 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ανακατεύουμε κτυπώντας το αλεύρι. Βράζουμε ώσπου το μίγμα να κοχλάσει. Ρίχνουμε το γάλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
3. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό, τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την τελική σάλτσα. Ρίχνουμε το μίγμα με το κουτάλι μέσα σε ένα πυρέξ 2,5 λίτρων. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 175οC για 20 λεπτά.
4. Ενώ το ζυμαρικό ψήνεται, ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα τρίμματα ψωμιού και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Όταν το ζυμαρικό γίνει, τη βγάζουμε από το φούρνο, βάζουμε την τελική σάλτσα και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr