Μακαρονάκι με ποικιλία ψαρικών 1 ψήφοι

Μακαρονάκι με ποικιλία ψαρικών
 
 

Υλικά (8-10 μερίδες για πρώτο πιάτο)


100 γρ. από το καθένα καλαμαράκια, σουπιές,
χταποδάκι, γαρίδες, καραβίδες, αστακός, φιλέτα ψαριού
225 γρ. μύδια με τα κελύφη τους
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
6 κουταλιές ελαιόλαδο
60 γρ. μαϊντανός κομμένος
3 σκελίδες σκόρδο
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι και πιπέρι λευκό κατά τη γεύση
500 γρ. μακαρονάκι,

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε, ατμίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια όλα τα ψαρικά.
2. Ατμίζουμε τα μύδια με 1 σκελίδα σκόρδο και το κρασί, ώσπου να ανοίξουν (πετάμε όσα δεν ανοίξουν). Τους βγάζουμε τα κελύφη και τα αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα ψαρικά και τα παγώνουμε.
3. Φτιάχνουμε ένα μίγμα (battuto) από μαϊντανό και σκόρδο και το βάζουμε στην άκρη.
4. Ετοιμάζουμε το dressing με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και τα βάζουμε στην άκρη.
5. Ανακατεύουμε καλά το dressing με τα ψαρικά, ρίχνουμε και μπόλικο battuto και σερβίρουμε πάνω στο ζυμαρικό.
1 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες