Μακαρονάκι με τόνο λαχανικά μέλι και μουστάρδα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

250 γρ. μακαρονάκι ή κοχύλι ή άλλο μικρό ζυμαρικό
2 φλιτζ. φρέσκα πράσινα φασολάκια, κομμένα στη μέση
ή 300 γρ. κατεψυγμένα, μετά από απόψυξη και στράγγισμα
1 φλιτζ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές μέλι
2 μέτρια καρρότα τριμμένα
1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κύβους (περίπου 1 1/4 φλιτζ.)
175 γρ. κονσέρβα λευκός τόνος σε νερό, στραγγισμένος
1/4 φλιτζ. κομμένα καρύδια
1/2 φλιτζ. τριμμένο τυρί Chedar

Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε.
2. Ζεματίζουμε τα φασολάκια σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό. Τα ξαναστραγγίζουμε.
3. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το μέλι στο μπλέντερ και τα βάζουμε στην άκρη.
4. Απλώνουμε το μισό ζυμαρικό σε ένα πυρέξ χωρητικότητας 3 λίτρων. Ρίχνουμε από πάνω τα μισά φασολάκια, τα καρότα, το μήλο και τον τόνο και επίσης το μισό από το dressing ομοιόμορφα πάνω στη σαλάτα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μισό από τα υλικά, ώστε να δημιουργηθεί μια πολύχρωμη σαλάτα, που να φαίνεται μέσα από το γυάλινo σκεύος. Ρίχνουμε από πάνω καρύδι και τυρί Cheddar.
5. Το σκεπάζουμε και το παγώνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρεται κρύο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr