Λιγκουίνια θαλασσινών μορνε 1 ψήφοι

Λιγκουίνια θαλασσινών μορνε
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


2 κουταλιές βούτυρο χωρισμένο
1 φλιτζ. ανθάκια από μπρόκολι
1/2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκια αλεύρι γενικής χρήσης
2 φλιτζ. άπαχο γάλα
50 γρ. τυρί Έμενταλ ξυσμένο
50 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
100 γρ. βρασμένο φρέσκο ή αποψυγμένο κρέας καβουριού
100 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
500 γρ. λιγκουίνια
1/2 κουταλάκι αλάτι, αν χρειάζεται
λίγο λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε μια μέτρια χύτρα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά βούτυρο μέχρι να κάψει. Βάζουμε το μπρόκολο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας γρήγορα και συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μείνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με ένα τρυπητό κουτάλι και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να κάψει. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα για να αναμιχθούν. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό. Ρίχνουμε βαθμηδόν και ανακατεύοντας το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να γίνει ομοιόμορφη και να πήξει.
4. Προσθέτουμε το τυρί και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσει. Επαναφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στη χύτρα, προσθέτουμε το κρέας καβουριού, τις γαρίδες και το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι, αν θέλουμε,και πιπέρι.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες