Ξιφίας πάνω σε κουσκούς με λαχανικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
6 φιλέτα ξιφία των 180 γρ το καθένα
3 φλιτζ νερό
1/2 φλιτζ καρότα κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζ κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
3 κουτ. σούπας ελιές κομμένες
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
3/4 κουτ. τσαγιού κίμινο
1/4 κουτ. τσαγιού κανέλλα
1/8 κουτ. τσαγιού αλάτι
1/8 κουτ. τσαγιού πιπέρι
1 1/2 φλιτζ κουσκούς
λίγο λάδι για λάδωμα της κατσαρόλας

Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τα 3 πρώτα συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Τρίβουμε με το μίγμα το ψάρι και το βάζουμε στην άκρη.
2. Αναμιγνύουμε τα επόμενα 9 συστατικά σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κουσκούς, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Το ξεχωρίζουμε με το πηρούνι.
3. Ρίχνουμε στο ψάρι αλατοπίπερο. Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα ελαφρά λαδωμένη σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε το ψάρι και ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει. Σερβίρουμε πάνω στο μίγμα του κουσκούς.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr