Πένες με κάρυ και γαρίδες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
250 γρ. πέννες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
1 κουταλιά κάρι Μαντράς
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
250 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πέννες και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τους κρατώντας τες ζεστές.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το αλάτι, την κρέμα και το κάρι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας πού και πού για 8-10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, για 1-2 λεπτά.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr