Πένες με κουνουπίδι, πράσινες ελιές και αντσούγες (Σικελία)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
750 γρ. κουνουπίδι ή μπρόκολο σπασμένο σε ανθάκια
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από βαζάκι σε λάδι, στραγγισμένα και κομμένα
3/4 φλιτζ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1/2 μικρά κόκκινα καυτερά τσίλι ή 1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
500 γρ. πένες ριγωτές ή άλλο ζυμαρικό κατάλληλο για να πιάσει τη σάλτσα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το κουνουπίδι σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το κρατάμε ζεστό, διατηρώντας το νερό του.
2. Βράζουμε το ζυμαρικό προσθέτοντας στο νερό του και το νερό από το κουνουπίδι.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ροδίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις αντσούγες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα τσίλι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό, μόλις γίνει, και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.Το περιχύνουμε με το καυτό λάδι, το κουνουπίδι και τις ελιές. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr