Ραβιόλι με σάλτσα τόνου και τομάτας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

375 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα ραβιόλι από σπανάκι
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Για τη σάλτσα:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
300 γρ. τομάτες κονσέρβας με τον χυμό τους λιωμένες
1 κουταλιά τοματοπολτός
1 κουταλιά ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
450 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ραβιόλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις τομάτες, τον τοματοπολτό, το κρασί και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον τόνο, τον μαϊντανό και το άνηθο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή ώσπου η σάλτσα να μειωθεί και να γίνει παχύρρευστη.
3. Βάζουμε τα ραβιόλι σε μια ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε σάλτσα από πάνω καθώς και τυρί παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr