Ραγού από στρείδια 2 ψήφοι

Ραγού από στρείδια
Το ραγού από στρείδια μπορεί να είναι είτε αγνό και απλό, είτε πλούσιο, σφιχτό και πικάντικο.
Το κεντρικό σημείο είναι να μην βράζουμε το γάλα και να μην παραβράζουμε τα στρείδια.

 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)


2 φλιτζ. μικρά στρείδια
αλάτι κατά τη γεύση
850 ml γάλα
ελαιόλαδο
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
tabasco κατά τη γεύση
250 g ταλιατέλες, βρασμένες, στραγγισμένες
και ζεσταμένες με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε τα στρείδια σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μαζί με το δικό τους ζωμό, ώσπου οι άκρες τους να αρχίσουν να γυρίζουν (όχι πάνω από 5 λεπτά). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και στο σημείο αυτό προσθέτουμε όποια παραλλαγή γεύσης επιθυμούμε (βλ. παρακάτω).
2. Προσθέτουμε τα στρείδια με το ζωμό τους και σιγοβράζουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 5-8 λεπτά. Προσθέτουμε κατά τη γεύση αλάτι και πιπέρι και μια ιδέα tabasco. Προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, και ζεσταίνουμε ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.
3. Ζεσταίνουμε τα μπολ στο φούρνο. Κατανέμουμε το ραγού σε μπολ κι από πάνω 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο, και ρίχνουμε επίσης πάπρικα ή μαϊντανό.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες