Ριζότο με χτένια και γλυκάδια σε σάλτσα μαυροδάφνης

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

2 κούπες ρύζι για ριζότο
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι του στιφάδου
1 κούπα λευκό κρασί,
10 γρ. μαύρη τρούφα για κάθε άτομο,
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα,
3 κουταλιές σαντιγί χτυπημένη με λάδι τρούφας για κάθε άτομο
3 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
8 μεγάλα χτένια
40 γρ. γλυκάδια για κάθε άτομο
2 κουταλιές μπαλσάμικο
10 γρ. ζάχαρη.
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κούπα Μαυροδάφνη
1 κουταλιά γλ. χυμό λεμονιού
40 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μαύρη τρούφα και λίγο-λίγο το ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σαντιγί και την παρμεζάνα. Αχνίζουμε τα γλυκάδια για 1`, τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε τα γλυκάδια και τα χτένια σε λίγο ελαιόλαδο. Για τη σάλτσα: διαλύουμε σε δυνατή φωτιά τη ζάχαρη στο μπαλσάμικο μέχρι να γίνει καραμέλα. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και προσθέτουμε το λεμόνι και το θυμάρι. Όταν δέσει, την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Στο πιάτο, σερβίρουμε πρώτα το ριζότο. από πάνω τα γλυκάδια και τα χτένια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr