Σάλσα Βερακρούς με λυθρίνι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικό με λεμόνι και κολίαντρο
1/2 φλιτζ χυμός γλυκολέμονου
3,5 φλιτζ τομάτες κομμένες σε κύβους
2 κουτάλια κάπαρη ξεπλυμένη
5 κουταλάκια ελαιόλαδο
500 γρ φιλέτα από λιθρίνι κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιά φύλλα από φρέσκο κολίαντρο ψιλοκομμένα
κλαράκια από φρέσκο κολίαντρο για γαρνίρισμα
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
10 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες
2 γλυκολέμονα κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Χύνουμε το χυμό γλυκολέμονου σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Βγάζουμε το σκέπασμα και προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε χωρίς σκέπασμα για 3 ακόμη λεπτά και μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα και ποσάρουμε απαλά για περίπου 5 λεπτά. Μόλις το ψάρι γίνει, ρίχνουμε ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κολίαντρο στη σάλτσα.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό (Βλ. σημ. παρακάτω).
5. Ρίχνουμε κουταλιές από σάλσα πάνω στο ζυμαρικό, γαρνίρουμε με κλαράκια κολίαντρου και φέτες γλυκολέμονου και σερβίρουμε αμέσως.

Η Σάλσα Βέρακρουζ είναι έξοχη με λαχανικά στη σχάρα ή στον ατμό, όπως κολοκυθάκια ή φασολάκια φρέσκα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr