Σάλσα Βερακρούς με λυθρίνι και ζυμαρικό

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ λιγκουίνια, φεττουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1/3 φλιτζ. χυμός γλυκολέμονου
3 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
12 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιά κάπαρη ξεπλυμένη
4 κουταλάκια ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο από λυθρίνι κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές φύλλα από φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένα
κλαράκια φρέσκου κόλιαντρου για γαρνίρισμα
2 γλυκολέμονα κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Χύνουμε το χυμό γλυκολέμονου σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Βγάζουμε το σκέπασμα και προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε χωρίς σκέπασμα για 3 ακόμη λεπτά και μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα και ποσάρουμε απαλά για περίπου 5 λεπτά. Μόλις το ψάρι γίνει, ρίχνουμε ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κολίαντρο στη σάλτσα.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Ρίχνουμε κουταλιές από σάλσα πάνω στο ζυμαρικό, γαρνίρουμε με κλαράκια κόλιαντρου και φέτες γλυκολέμονου και σερβίρουμε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr