Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
750 γρ. αχιβάδες από κονσέρβα με το χυμό τους
250 γρ. τοματοπολτός
500 γρ. τομάτες σε κονσέρβα με το ζωμό τους
1 κουταλιά μαϊντανός
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το σκόρδο σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό από τις αχιβάδες, τον τοματοπολτό, τις τομάτες με το ζωμό τους, το μαϊντανό και τη ρίγανη. Σιγοβράζουμε ώσπου το μίγμα να μειωθεί στο μισό περίπου.
3. Προσθέτουμε τις αχιβάδες και βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τους και τα αναμιγνύουμε καλά με το υπόλοιπο λάδι.
5. Αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr