Σπαγγέτι με τομάτες κάπαρη ελιές και αντζούγιες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ σπαγγέτι ή σπαγγετίνι ή πέννες
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
10 φιλέτα αντζούγας στο λάδι, κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ολόκληρη κονσέρβα τομάτες ολόκληρες (800 γρ) με το χυμό τους χοντροκομμένες
αλάτι
1 κουτ. τσαγιού ρίγανη ξηρή
2 κουτ. σούπας κάπαρη
10-12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια κομμένες σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το λάδι και τις αντζούγες σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινο πηρούνι, μέχρι οι αντζούγες να διαλυθούν.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 15 δευτερόλεπτα περίπου, προσέχοντας να μην το κάψουμε. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και προσθέτουμε τις τομάτες με λίγο αλάτι. Μόλις η σάλτσα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι οι τομάτες να διαλυθούν, 20-30 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη βάζουμε στην άκρη (μέχρι το σημείο αυτό η σάλτσα μπορεί να ετοιμαστεί από πριν και να φυλαχτεί στο ψυγείο).
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Στα μισά του βρασίματος του ζυμαρικού επαναφέρουμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη, την κάπαρη και τις ελιές. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα στην κατσαρόλα, δοκιμάζουμε αν είναι καλό στο αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr