Σπαγγέτι Καλαβρίας με αντσούγες και τσίλι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ σπαγγέτι
1/4 φλιτζ ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
120 γρ φιλέτα αντσούγας από λάδι ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι φρέσκα κόκκινα τσίλι ψιλοκομμένα
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος συν επί πλέον μαϊντανός για το σερβίρισμα
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου (αν είναι από κύβο προσοχή στο αλάτι) ή νερό από το ζυμαρικό που βράζει
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τους.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, τις μισές αντσούγες και το κόκκινο τσίλι και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσέχουμε να μην κάψουμε το σκόρδο, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε το μαϊντανό στο μίγμα του σκόρδου και μαγειρεύουμε για λίγα ακόμη λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες αντσούγες και σερβίρουμε με επί πλέον κόκκινα τσίλι κομμένα, αν θέλουμε, καθώς και με επί πλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr