Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες και μπέικον

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
8 φέτες μπέικον ξεροτηγανισμένες και κομματιασμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
2 κουταλιές αλεύρι
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
3 κονσέρβες των 200 γρ. αχιβάδες κομμένες
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1/2 φλιτζ. μαϊντανός φρεσκοκομμένος
200 γρ. σπαγγέτι
τυρί παρμεζάνα
νερό που βράζει
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι και μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να ξεροτηγανιστεί, το βγάζουμε και το φυλάμε.
2. Κρατάμε μόνο 2 κουταλιές από το λίπος και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε από πάνω το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, τις αχιβάδες με το υγρό τους, το μπέικον, το μαϊντανό και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να κοχλάσει και βάζουμε τη σάλτσα στην άκρη.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τι περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr