Σπαγγέτι με σάλτσα από πορτοκάλι και αντσούγα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

15 γρ. αντσούγες παστές
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, χωρίς το λευκό της φλούδας και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού
1/2 φλιτζ. λικέρ πορτοκαλιού
αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι
1 μάτσο φρέσκια μέντα

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τις αντσούγες για να φύγει το αλάτι, τις ανοίγουμε και αφαιρούμε τα κόκαλα. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο. Προσθέτουμε τις αντσούγες και με ένα πιρούνι τις διαλύουμε, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
3. Προσθέτουμε τα πορτοκάλια και τα τρίμματα ψωμιού, το λικέρ και ρυθμίζουμε το αλάτι.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και το σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα φύλλα μέντας.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr