Σπαγγέτι με τόνο, ντομάτες, κάπαρη και βασιλικό

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

1 κιλό ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι των 180 γρ. στραγγισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο έχτρα παρθένο
4 φιλέτα αντσούγας ψιλοκομμένα
2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. κάπαρη κομμένη και στραγγισμένη
500 γρ. σπαγγέτι
2 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός χοντροκομμένος (από 3 μεγάλα μάτσα)

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε προσεκτικά τα πρώτα 6 συστατικά. Βάζουμε αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τους.
3. Προσθέτουμε το μίγμα τόνου και ντομάτας και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αλατοπίπερο. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr