Σπαγγετίνι με αυγοτάραχο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

2/3 φλιτζ ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ αβγοτάραχο ξυσμένο συν μερικά φετάκια για γαρνίρισμα
1/4 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος συν μερικά φύλλα για γαρνίρισμα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
500 γρ σπαγετίνι
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
αλάτι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το αβγοτάραχο, το γυρίζουμε 2-3 φορές και το σβήνουμε με το κρασί. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, κρατώντας 1 φλιτζ από το νερό του.
3. Βάζουμε το ζυμαρικό με το νερό του στο τηγάνι με το λάδι, προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και τα ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
4. Το μεταφέρουμε σε ζεσταμένο σκεύος και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φετάκια αβγοτάραχου και φύλλα μαϊντανού.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr