Σπαγγετίνι μπουρδέτο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό σπαγετίνι
2 κιλά ψάρι (σκορπιός ολόκληρος ή γαλέος, κομμένος σε φέτες)
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
4 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
1-2 κουταλιές τοματοπολτός
1/2-1 κουταλάκι πιπέρι καyιέν
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ψάρι σε ένα τρυπητό με χοντρό αλάτι και το αφήνουμε για 1-2 ώρες.
2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε νερό σε ύψος 3-4 εκ. και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το οποίο βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το κρεμμύδι και το πετάμε.
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κόκκινο πιπέρι, το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψάρι μαζί με το χυμό λεμονιού. Αν χρειάζεται, για να δώσουμε στο φαγητό το χαρακτηριστικό του κόκκινο χρώμα, προσθέτουμε επί πλέον τοματοπολτό ή και πάπρικα. Επίσης ρυθμίζουμε κατά την γεύση το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά (Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό, ώστε το ψάρι να καλύπτεται τελείως ενώ το μέγεθος της κατσαρόλας πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε η επιφάνειά της να καλύπτεται τελείως από τις φέτες του ψαριού.)
4. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίσει τα σπαγετίνι, στα οποία προσθέτουμε την πλούσια σάλτσα του ψαριού. Το ψάρι είτε το σερβίρουμε χωριστά σε μερίδες, είτε, αν προτιμούμε, το κομματιάζουμε και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr