Τηγανητά ρυζομακάρονα με καβούρι και γαρίδες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

5 κουταλάκια ελαιόλαδο
250 γρ. βρασμένο κρέας καβουριού
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 κουταλιά γλυκιά σόγια σος
1 κουταλιά ελαφριά σόγια σως
750 γρ. ρυζομακάρονα μουσκεμένα για 5 λεπτά σε βραστό νερό, στραγγισμένα και στεγνωμένα
Ομελέτα αυγού κομμένη σε λωρίδες και φέτες αγγουριού για γαρνίρισμα,
5 κόκκινα τσίλι
6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τα τσίλι, το σκόρδο και το αλάτι στο γουδί και τα κοπανάμε. Ζεσταίνουμε το λάδι στο wok και τηγανίζουμε το μίγμα, μέχρι να ευωδιάσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κρέας καβουριού.
2. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα, τη γλυκιά σόγια σος και την ελαφριά σόγια σος. Αναδεύουμε συνεχώς, ώσπου όλα τα υλικά να αναμιχθούν και να ζεσταθούν καλά.
3. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα γαρνιρισμένο με τηγανητό αυγό ή ομελέτα κομμένη σε λωρίδες και φέτες αγγουριού.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr