Φετουτσίνια με γαρίδες Ινδονησίας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

750 γρ. φετουτσίνια,, πένες ή ταλιατέλες
500 γρ. μεγάλες γαρίδες
1,5 κουταλιά σόγια σος
1,5 κουταλιά ξύδι
ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 βάζο γλυκές κόκκινες πιπεριές ψητές, ξεπλυμένες και κομμένες
800 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, αποφλοιωμένα με το χυμό τους
1,5 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι σπόροι κύμινο (προαιρ.)
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ώσπου να ροδίσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
3. Ρίχνουμε διαδοχικά την ντομάτα, τις πιπεριές, τις γαρίδες, τη σόγια σος, το ξύδι, τη ζάχαρη, το πιπέρι καγιέν και το κύμινο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου ή ώσπου να γίνουν οι γαρίδες.
4. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, ανακατεύουμε ζεσταίνοντας και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr