Φετουτσίνια με θαλασσινά, τομάτες και ελιές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό τομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
3 κουταλιές κάπαρη
2 κουταλιές φιλέτα αντσούγας κομμένα
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
375 γρ μέτριες γαρίδες ξεφλουδισμένες
225 γρ χτένια
2 κουταλιά ελιές καλαματιανές χωρίς κουκούτσια και κομμένες
500 φετουτσίνια
ελαφρό κόκκινο κρασί τύπου Μποζολέ

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις τομάτες, την κάπαρη, τις αντσούγες και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι οι τομάτες να αποδώσουν τους χυμούς τους και το μίγμα να γίνει παχύρρευστο, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα χτένια και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν, περίπου για 2-3 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε με 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε το μίγμα θαλασσινών και αναμιγνύουμε για να ζεσταθούν καλά. Σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr