Φετουτσίνια με χτένια πορτοκάλι και λαχανικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

350 g φετουτσίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μίσχοι σέλερι κομμένοι σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λωρίδες
500 g χτένια
1/2 φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Νιφάδες από κόκκινο πιπέρι κατά τη γεύση
1 κουταλιά ξυσμένη φλούδα πορτοκαλιού
3/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί Romano
Μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το σέλερι, τις πιπεριές, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν τραγανά αλλά τρυφερά.
3. Κόβουμε τα χτένια στα τρία, αν είναι μεγάλα. Τα προσθέτουμε στα λαχανικά και ανακατεύουμε, ώσπου να ασπρίσουν, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις νιφάδες πιπεριού και τη φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 2 ακόμη λεπτά. Τα ρίχνουμε πάνω στο βρασμένο ζυμαρικό. Το ανακατεύουμε με το τυρί. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr