Φετουτσίνια με χτένια, σπαράγγια, λεμόνι και βότκα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. φετουτσίνια
1 μεγάλο λεμόνι, ξύσμα και χυμός
1 μεγάλο λεμόνι κομμένο σε φέτες για γαρνίρισμα
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ. βότκα
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
χτένια βρασμένα
σπαράγγια βρασμένα και κομμένα σε μήκη 5 εκ.

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Αναμιγνύουμε την κρέμα με τη βότκα σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του ενός λεμονιού στην καυτή σάλτσα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε τα χτένια και τα σπαράγγια στη σάλτσα και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη.
4. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με την καυτή σάλτσα, βάζουμε πιπέρι κατά τη γεύση, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε θερμασμένα πιάτα. Σερβίρουμε χωριστά την παρμεζάνα. Γαρνίρουμε επίσης με φέτες του δεύτερου λεμονιού.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr