Φετουτσίνια πουτανέσκα 1 ψήφοι

Φετουτσίνια πουτανέσκα
Η παρούσα έκδοση του κλασικού αυτού ιταλικού πιάτου είναι περισσότερο πικάντικη, έχει λιγότερο
λάδι και περιέχει ξηρό βερμούτ, που δίνει πιο γεμάτη γεύση. Η σάλτσα πηγαίνει και με λαχανικά.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. φετουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό
1/2 φλιτζ περίπου πολύ ξηρό βερμούτ
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φλιτζ. τομάτες φρέσκες κομμένες
1/2 κουταλάκι. τσαγιού καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή κατά γεύση
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή τριμμένη
6 φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα, ξεπλυμένα με κρύο νερό και ψιλοκομμένα
12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια και κομμένες
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη και ξεπλυμένη
1 κουταλιά ελαιόλαδο υπερπαρθένο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Χύνουμε το βερμούτ σε μια κατσαρόλα (αρκετό ίσα-ίσα να σκεπάζει τον πάτο της.) Προσθέτουμε το σκόρδο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά.
2. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τις τομάτες, τις νιφάδες πιπεριού και τη ρίγανη. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις αντσούγες, τις ελιές και την κάπαρη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
4. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό (λιγότερο βρασμένο, βλ. Σάλσα Veracruz.)
5. Ακριβώς πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό στη σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, ρίχνουμε από πάνω λίγη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες