Ψαρόσουπα με κριθαράκι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1,5 kg ανάμικτα ψάρια
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1/2 λεμόνι
8 σκελίδες σκόρδο
8 ώριμες τομάτες κομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κλαράκια μαϊντανός,
300 γρ. μακαρονάκι κοφτό ή κριθαράκι
1 καυτερή πιπεριά κομμένη
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Κόβουμε και καθαρίζουμε όλα τα ψαρικά. Αφαιρούμε τα κόκαλα από τα ψάρια αφήνοντας τα φιλέτα και κόβουμε τα καλαμάρια και το χταπόδι σε κομμάτια, ενώ φυλάμε τα κεφάλια και τα κόκαλα.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 6 λίτρα νερό με τις τομάτες, την καυτερή πιπεριά, τα κόκαλα και τα κεφάλια των ψαριών και τα κεφάλια από τις γαρίδες. Τα βράζουμε για 2 ώρες, αφαιρώντας τον αφρό και μετά τα κρυώνουμε και τα περνάμε από λεπτό κόσκινο. Βάζουμε το ζωμό αυτό να σιγοβράσει και αρχίζουμε βάζοντας τα ψαρικά, ένα τη φορά, ανάλογα με το χρόνο που χρειάζεται για να βράσει. Πρώτα τα καλαμάρια ή το χταπόδι, μετά τους σκορπιούς, τις γαρίδες, τις γλώσσες, τα πετρόψαρα και τα μπαρμπούνια. Τα βράζουμε ώσπου να γίνουν όπως μας αρέσει.
3. Υπολογίζοντας το χρόνο, βάζουμε την κατάλληλη στιγμή το ζυμαρικό στο ζωμό, ώστε να έχει βράσει σωστά, όταν θα είναι έτοιμο το τελευταίο ψάρι.
4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα βάζουμε στη σούπα ψαρικά και τα βγάζουμε από τη φωτιά. Τελειώνουμε βάζοντας χυμό λεμονιού.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr