Σπαγγέτι Αδριατικής με χταποδάκι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 χταποδι πλυμένο και καθαρισμένο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πρέζα δεντρολίβανο
1 δαφνόφυλλο
1 πρέζα ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
μαϊντανός κομμένος
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
250 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
500 σπαγγέτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα λάδι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, το κύμινο, το μαϊντανό, την πιπεριά, τις ντομάτες και το σκόρδο. Βάζουμε πάνω από το μίγμα το χταποδάκι και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε σφιχτά την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα θερμό μπολ σερβιρίσματος. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα του χταποδιού και το σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr