Γαρίδες Ταϊλάνδης με σπαγγετίνι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

750 γρ. γαρίδες μέτριες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1/2 φλιτζ. έτοιμη ιταλική βινεγκρέτ
2 κουταλιές φιστικοβούτυρο
1 κουταλιά σόγια σος
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1/2 κουταλάκι κόκκινη πιπεριά λιωμένη
2 κουταλάκια σησαμέλαιο ανατολίτικο
250 γρ. μαλλιά αγγέλου ή σπαγετίνι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 μέτρια καρότα κομμένα διαγώνια σε λεπτές φέτες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. φιστίκια κομμένα (προαιρ.)

Εκτέλεση
1. Αποψύχουμε τις γαρίδες (αν χρειάζεται) και τις καθαρίζουμε. Τις ξεπλένουμε καλά, τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τη βινεγκρέτ, το φιστικοβούτυρο, τη σόγια σος, το μέλι, την πιπεριά και το σησαμέλαιο και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Προθερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή μεγάλη χύτρα σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας το καρότο και τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά. Τα βγάζουμε από το γουόκ.
5. Προσθέτουμε τις γαρίδες, σε δυο δόσεις, στο γουόκ και τις τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν και τις βγάζουμε από το γουόκ.
6. Βάζουμε στο γουόκ το μίγμα του ντρέσινγκ και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά. Επαναφέρουμε τις γαρίδες και τα λαχανικά στο γουόκ. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθούν καλά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζυμαρικό και τα αναμιγνύουμε προσεκτικά.
7. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω το κόλιαντρο και τα φιστίκια, αν θέλουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr