Κοχυλάκια με αμαγείρευτη σάλτσα αγκινάρας, ελιάς και τόνου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ ζυμαρικό κοχυλάκια
Αμαγείρευτη σάλτσα (Salsa Cruda):
1 βαζάκι των 200 γρ καρδιές αγκινάρας στραγγισμένες
1/4 φλιτζ κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1/2 φλιτζ ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και κομμένες
χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο των 160 γρ στραγγισμένες
1/2 φλιτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συν 2 κουταλιές επί πλέον
πιπέρι μαύρο φρέσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ μαϊντανός φρέσκος κομμένος

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις 2 κουταλιές λάδι.
2. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε καλά τα συστατικά της αμαγείρευτης σάλτσας. Τα ρίχνουμε στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr