Κοχύλια ζυμαρικού γεμιστά με σολομό

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

24 μεγάλα κοχύλια ζυμαρικού
2 αβγά χτυπητά
2 φλιτζ. τυρί ρικότα
1/4 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη, χωρίς νεύρα και κομμένη σε κύβους
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
250 γρ. σολομός τριμμένος
1 κουταλάκι σήζονινγκ θαλασσινών(*)
1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ άπαχο
Σάλτσα άνηθου:
1,5 κουταλιά βούτυρο
1,5 κουταλιά αλεύρι γενικής χρήσης
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1,5 φλιτζ. γάλα
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το κρυώνουμε πάνω σε φύλλο αλουμινίου προσέχοντας να μην κολλήσουν τα κοχύλια.
2. Αναμιγνύουμε τα αβγά, τη ρικότα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το σολομό και το σήζονινγκ.
3. Χύνουμε το γάλα εβαπορέ σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί 24χ30χ5 εκ.
4. Γεμίζουμε κάθε κοχύλι με μια φουσκωτή κουταλιά γέμισης.
5. Απλώνουμε τα κοχύλια στο ταψί και τα σκεπάζουμε με φύλλο αλουμινίου. Ψήνουμε στους 175ο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να κάψουν και να κοχλάσουν.
6. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βαθμιαία προσθέτουμε γάλα ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το άνηθο και το χυμό λεμονιού.
7. Βγάζουμε το ταψί από φούρνο και απλώνουμε τα κοχύλια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρουμε με τη σάλτσα άνηθου.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr