Κριθαράκι με τόνο και μυρωδικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
350 γρ. κριθαράκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 6 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με πράσινο μέρος κομμένα σε λεπτές φέτες
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες ή 2 ξηρά κόκκινα τσίλι ψιλοκομμένα
6 ντοματάκια ξεφλουδισμένα
1 κονσέρβα τόνου από λάδι στραγγισμένη
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου, κανονικός ή από 1 κύβο
1 κουταλάκι πιπέρι πράσινο
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
2 κουταλιές φρέσκα φύλλα μέντας κομμένα
αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις πιπεριές, την καυτερή πιπεριά και τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Μόλις κοντεύουν να στεγνώσουν, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσινο πιπέρι, το κύμινο, αλάτι, αν χρειάζεται, και τελευταία τη μέντα.
3. Βάζουμε το ζυμαρικό στο τηγάνι με τη σάλτσα και αναμιγνύουμε καλά με χαμηλή τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr