Λιγκουίνια με αντσούγες ελιές και κάπαρη

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ λιγκουίνια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 τομάτες υπερώριμες ξεφλουδισμένες και κομμένες
3 κουταλιές σούπας κάπαρη
75 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες
60 γρ ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
3 κουταλιές σούπας μαϊντανός ή βασιλικός φρεσκοκομμένος
90 γρ αντσούγες από κονσέρβα στραγγισμένες και κομμένες
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την τομάτα, την κάπαρη και τις ελιές και βράζουμε για 2 λεπτά.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί, το μαϊντανό (ή το βασιλικό) και το πιπέρι. Το αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις αντσούγες και ανακατεύουμε απαλά για να αναμιχθούν.
4. Βάζουμε τη σάλτσα αυτή στο ζεστό ζυμαρικό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, ώστε η σάλτσα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr