1. Ζεσταίνουμε λάδι και βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Βάζουμε ανακατεύοντας το αλεύρι και αναμιγνύουμε καλά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά. 2. Στραγγίζουμε τις αχιβάδες, φυλάγοντας το υγρό. Προσθέτουμε γάλα στο υγρό μέχρι να γίνει 1-1,5 φλιτζ. Το βάζουμε μαζί με τις αχιβάδες στο μίγμα του βουτύρου. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να πάρει βράση και να γίνει παχύρρευστο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί, τις ελιές, το μαϊντανό και αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. 3. Το ζεσταίνουμε καλά, το αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
|