Λιγκουίνια με λουκάνικο πικάντικο και μύδια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ. πιπεράτο λουκάνικο
1 φλιτζ. κόκκινες πιπεριές κομμένες
3 σκελίδες σκόρδο
λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/4 φλιτζ. βασιλικός φρέσκος κομμένος
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμός 1/2 λεμονιού
1 κονσέρβα των 420 γρ ντοματάκια κομμένα
1 κιλό μύδια μαύρα ατμισμένα
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί
500 γρ. λιγκουίνια

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το λουκάνικο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το βασιλικό, τις κόκκινες πιπεριές και τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, το κόκκινο κρασί και το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε. Προσθέτουμε τα μύδια. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα λιγκουίνια και από πάνω το τυρί πεκορίνο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr