Λιγκουίνια με μύδια, τομάτες λιαστές και ελιές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. λιγκουίνια ή σπαγέτι ή σπαγετίνι ή άλλο ζυμαρικο της αρεσκειας μας
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κύβος ζωμού λαχανικών
200 γρ. ρόκα καλοπλυμένη και τεμαχισμένη
250 γρ. τυρί ρικότα
1/3 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
1/4 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας 1 φλιτζ. από το νερό του, και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι, μαζί με τον κύβο ζωμού λαχανικών, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τη ρόκα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου για 10-15 λε-πτά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και ανακατεύουμε καλά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη ρικότα, την ανακατεύουμε με το μίγμα της ρόκας, την αραιώνουμε με 2-3 κουταλιές νερό από το ζυμαρικό, αν χρειάζεται, και τη αναμιγνύουμε στο ζυμαρικό.
4. Ρίχνουμε από πάνω τα κουκουνάρια και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr