Λιγκουίνια με σάλτσα από όστρακα και γαρίδες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

1 lt νερό
1 κουταλιά αλάτι
1,5 kγρ. γαρίδες καθαρισμένες
1,5 kγρ. όστρακα (χάβαρα) από κονσέρβα
60 ml ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές αλάτι
2 κουταλιές ξηρά φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά σκορδόσκονη
1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ξηρό vermouth
650 γρ. λιγκουίνια

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε νερό με αλάτι μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το αφήνουμε να πάρει και πάλι βράση. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε, διατηρώντας το υγρό.
2. Στραγγίζουμε τα όστρακα διατηρώντας το υγρό τους.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, το αλάτι, το βασιλικό, τη σκορδόσκονη, το πιπέρι και το vermouth. Βράζουμε για 1 λεπτό.
4. Προσθέτουμε ανακατεύοντας τα υγρά από τις γαρίδες και τα όστρακα, ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση και προσθέτουμε τις γαρίδες και τα όστρακα.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια και σερβίρουμε ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στα λιγκουίνια.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr