Λιγκουίνια με σολομό Κατζουν 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με σολομό Κατζουν
 
 

Υλικά (2 μερίδες)


2 λεπτά φιλέτα σολομού όχι παγωμένα
1-2 μέτρια κρεμμύδια ξηρά (ή 4 φρέσκα) ψιλοκομμένα
5 κουταλιές ελαιόλαδο συνολικά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 μέτρια πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζ. γάλα
Μίγμα μπαχαρικών Κατζούν (βλ. σελ. )
250 γρ. λιγκουίνια
ντοματάκια (προαιρετικά)
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
τυρί παρμεζάνα τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το διατηρούμε ανακατεύοντας το με ελαιόλαδο.
2. Στο μεταξύ βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε, ώσπου να μαραθούν. Στη συνέχεια βάζουμε την πιπεριά και το σκόρδο και τηγανίζουμε, ώσπου να μαραθούν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Βάζουμε 1 ΚΤ ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε φωτιά μέτρια προς δυνατή. Ρίχνουμε μίγμα μπαχαρικών Κατζούν πάνω στα φιλέτα σολομού και μετά τα ρίχνουμε στην καυτή κατσαρόλα, θα πρέπει να καπνίζουν. Αν το εξωτερικό του φιλέτου ροδίζει πολύ γρήγορα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να δώσουμε χρόνο στο εσωτερικό να ψηθεί (εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου). Μόλις η μια πλευρά του φιλέτου ροδίσει, ρίχνουμε σος και το γυρίζουμε από την άλλη.
4. Ρίχνουμε στο ζεστό ζυμαρικό περίπου 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, χωρίς να το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το γάλα ώσπου να ζεματάει και ρίχνουμε στο ζυμαρικό μόνο όσο μπορεί να απορροφήσει. Συγχρόνως ρίχνουμε ανακατεύοντας περίπου 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών Κατζούν. Μόλις τα φιλέτα σολομού σκουρήνουν κι από τις δυο πλευρές, τα βγάζουμε από τη φωτιά.
5. Ρίχνουμε γρήγορα το ζυμαρικό σε δυο πιάτα σερβιρίσματος κι από πάνω βάζουμε τα τηγανητά λαχανικά. Στη συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα σπάζουμε τα φιλέτα σολωμού σε μπουκιές και τα ρίχνουμε πάνω στο ζυμαρικό.
6. Ρίχνουμε άφθονη παρμεζάνα και γαρνίρουμε με τις τομάτες κομμένες στη μέση και φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε με ψημένο σκορδόψωμο και σαλάτα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες