Λιγκουίνια πόρτο Ρίκο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα στραγγισμένα και κομμένα
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι (μπούκοβο)
1 φλιτζ. ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. ελιές μαύρες ξεσπορισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κονσέρβες των 250 γρ.σάλτσα ντομάτας
1 κιλό λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο(*)

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, τις αντσούγες, το μπούκοβο και τις ελιές. Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να ασπρίσουν, για 5 λεπτά περίπου.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να ζεσταθεί καλά, για 3-5 λεπτά.
4. Ρίχνουμε μέσα το ζυμαρικό και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr