Σαλάτα με κριθαράκι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
275 γρ. κριθαράκι
1/3 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός κομμένος
1/3 φλιτζ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
1/2 φλιτζ. τομάτες λιαστές με στραγγισμένο το λάδι τους
6 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. ξύδι βαλσάμικο
1/3 φλιτζ. ελιές Καλαμών κομμένες
1 φλιτζ. ραδίκι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το κριθαράκι και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέτουμε τις ξηραμένες τομάτες, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τις ελιές και τα αναμιγνύουμε καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει. (Μπορεί να ετοιμαστεί και μέχρι 6 ώρες πριν. Το σκεπάζουμε και το παγώνουμε. Το επαναφέρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν συνεχίσουμε.)
3. Αναμιγνύουμε τα κομμένα ραδίκια, τα κουκουνάρια, τον κομμένο βασιλικό, την παρμεζάνα και το σκόρδο με το μίγμα από το κριθαράκι. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά γεύση και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr