Κριθαράκι σαλάτα με φέτα, ελιές και πιπεριές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
350 γρ. κριθαράκι
2 κουταλιές συν 1/2 φλυτζ ελαιόλαδο
1,5 φλυτζ κομμάτια φέτας με μυρωδικά (π.χ. βασιλικός και τομάτα περίπου 180 g)
1 φλυτζ κόκκινη
1 φλυτζ κίτρινη πιπεριά κομμένη
3/4 φλυτζ ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσια
4 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1,5 κουταλιά ξηρή ρίγανη
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά κίμινο αλεσμένο
3 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε καλά το κριθαράκι. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το ανακατεύουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κομματιασμένη φέτα, τις κομμένες πιπεριές, τις ελιές Καλαμάτας, τα πράσινα κρεμμυδάκια και την κάπαρη.
2. Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το κίμινο σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε βαθμιαία κτυπώντας το υπόλοιπο 1/2 φλυτζ ελαιόλαδο. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση στο dressing.
3. Προσθέτουμε το dressing στο μίγμα από το κριθαράκι και το ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά τα συστατικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. (Μπορεί να φτιαχτεί και μέχρι 6 ώρες πριν και να φυλαχτεί σκεπασμένο στο ψυγείο.)
4. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με κουκουνάρια και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr