Κριθαράκι στο φούρνο με πιπεριές και τυρί

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

2 κουταλιές αλάτι
1/2 φλυτζ ψητές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
1/3 φλυτζ πράσινα chilies κομμένα σε κύβους
1 φλυτζ ξινή κρέμα
2 κουταλιές βούτυρο κομμένο σε μέτριες μουκιές
1 φλυτζ κριθαράκι
1 φλυτζ τυρί Monterey Jack κομμένο σε κύβους
1/2 φλυτζ τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε 2 κουταλιές αλάτι σε νερό που βράζει, προσθέτουμε το κριθαράκι, βράζουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και στραγγίζουμε. Βάζουμε το κριθαράκι σε ένα σκεύος ελαφρά αλειμμένο με βούτυρο μαζί με τις πιπεριές, τα chilies και το Monterey Jack. Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα την κρέμα, ρίχνουμε την παρμεζάνα και βάζουμε το βούτυρο. Ψήνουμε στους 450 degrees για 15 λεπτά, στο επάνω ράφι του φούρνου, μέχρι να κοχλάσει. Το κρυώνουμε ελαφρά πριν σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr