Ζυμαρικά με λαχανικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. σέλερι κομμένο
1/2 φλιτζ. καρότα κομμένα
1/2 φλιτζ. πιπεριά πράσινη κομμένη
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1/2 κουταλάκι βασιλικός
πρέζα θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζ. ντομάτες κομμένες
4 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
2 φλιτζ. λάχανο σχισμένο
1 φλιτζ. λευκά φασόλια βρασμένα ή από κονσέρβα
1/2 φλιτζ. μακαρονάκι στριφτό ή άλλο ζυμαρικό
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο και την πράσινη πιπεριά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να σκουρύνουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και λίγο αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσει το βράσιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο, τα φασόλια και το μακαρονάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Αν πήξει υπερβολικά, αραιώνουμε με λίγο νερό. Σερβίρουμε με τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη από πάνω.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr