Παγωμένη σαλάτα κουσκούς με μάνγκο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

1 φλιτζ. νερό
2/3 φλιτζ. κουσκούς ολικής άλεσης
1 κουταλιά ταχίνι
2 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζ. γιαούρτι ή 1 φλιτζ. τόφου μαλακό
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
μια πρέζα σκόνη τζίντζερ
1/2 φλιτζ. ρεβύθια βρασμένα ή από κονσέρβα καλά ξεπλυμένα
1 μάγκο μεγάλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζ. σταφίδες σουλτάνες
1/4 φλιτζ. κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. ποικιλία ξηρών φρούτων: -ανανάς, παπάγια, πορτοκάλι (προαιρ.)

Εκτέλεση
1. Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε ανακατεύοντας το κουσκούς, επαναφέρουμε το βράσιμο, σκεπάζουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε χωρίς να ξεσκεπάσουμε μέχρι το νερό να απορροφηθεί.
2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε το ταχίνι και το χυμό πορτοκαλιού παίρνοντας μια ομοιόμορφη κρέμα. Βάζουμε το γιαούρτι ή τόφου σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε χτυπώντας το μίγμα από ταχίνι, κύμινο και τζίντζερ. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα ρεβίθια, το μάγκο και τις σταφίδες.
3. Κάνουμε το κουσκούς αφράτο με το πιρούνι σπάζοντας τυχόν βώλους. Το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μίγμα του μάγκο. Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιαντρο και τα ξηρά φρούτα, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Σκεπάζουμε και παγώνουμε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr