Σπαγγετίνι με μπρόκολα 1 ψήφοι

Σπαγγετίνι με μπρόκολα
Οι ιταλικές συνταγές με μπρόκολα προέρχονται, από το Νότο, όπου συχνά αναφέρεται ως "cavolfiore." Για σάλτσες λαχανικών χρησιμοποιείται παραδοσιακά σωληνωτό ζυμαρικό μήκους 1,25 εκ.

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

125 γρ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες
700 γρ. μπρόκολα κομμένα σε ανθάκια
1 μικρό ξηρό κόκκινο τσίλι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
8 φιλέτα αντσούγας
350 γρ. σπαγγετίνι
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

Σπάσε τις ελιές. Κόψε τα broccoli σε λουλουδάκια. Βάλε να βράσει μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Βράσε τα broccoli για 2-3 λεπτά. Βγάλτα, στράγγιξέ τα και φρεσκάρισέ τα. Φύλαξε το νερό για τα μακαρόνια. Βράσε τα μακαρόνια al dente. Στράγγιξε και βάλτα στην άκρη. Σπάσε το chili. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά. Ξεφλούδισε το σκόρδο και σοτάρισε το για λίγα λεπτά. Βγάλε το σκόρδο. Βάλε τις αντζούγιες, λιώνοντας τες με ένα ξύλινο κουτάλι. Βάλε τα μακαρόνια και ανακάτεψε καλά. Ρίξε ανακατεύοντας τις ελιές, τα broccoli και το chili. Βάλε αλατοπίπερο κατά τη γεύση, ζέστανε και σερβίρισε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες