Πένες με κρεμώδη σάλτσα γκοργκοντζόλας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ. πένες ή φετουτσίνια
Λαχανικά (κομμένα σε λωρίδες μήκους 2,5 εκ.):
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες/πορτοκαλιές πιπεριές
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Σάλτσα:
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
250 γρ. τυρί Γκοργκοντζόλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ. τυρί κρέμας
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 10-15 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι κατά τη γεύση
3. Λιώνουμε βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε την κρέμα ή το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την Γκοργκοντζόλα και το τυρί κρέμας, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν και η σάλτσα να είναι ομαλή. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό και τα λαχανικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας από πάνω τυρί παρμεζάνα, αν θέλουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr