Πολέντα - εξευγενισμένος χυλός

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 φλιτζάνια καλαμπόκι για πολέντα (δείτε σημείωση)
6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή γάλα
2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ρίγανη
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή Βούτυρο
Μπόλικη σάλτσα από κρέας, κοτόπουλο ή διάφορα τηγανητά μανιτάρια με σκόρδο
Εκτέλεση
Σε ζωμό ή γάλα που κοχλάζει σε αντικολλητική κατσαρόλα πασπαλίστε λίγο λίγο το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και τη ρίγανη. Ανακατώνετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, για 20-30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ανακατώστε και αμέσως αδειάστε σε βρεγμένη γαβάθα και αφήστε την πολέντα να μείνει 5 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως στη γαβάθα ή αναποδογυρίστε και βάλτε την πολέντα σε πιατέλα, κάντε της βαθούλωμα και βάλτε μέσα τη σάλτσα του φαγητού που θα σερβίρετε μαζί. Γρήγορη πολέντα στα μικροκύματα. Βάλτε 1 φλιτζάνι καλαμποκένιο σιμιγδάλι σε γαβάθα, με αλάτι και 3 φλιτζάνια κρύο ζωμό, ανακατώστε καλά, σκεπαστέ και αφήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων 3 λεπτά. Βγάλτε το μείγμα και ανακατώστε καλά, ξαναβάλτε για 2 λεπτά, ανακατώστε ξανά, προσθέτοντας 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο ή βούτυρο και τη ρίγανη. Βάλτε για 3 λεπτά ακόμα ξεσκέπαστο το μείγμα στο φούρνο.

Καλαμποκένιος χυλός που θα σερβίρετε, όπως και τον πουρέ πατάτα, μαζί με κοκκινιστό κρέας ή κοτόπουλο, με σοταρισμένα μανιτάρια ή με τσιγαριστά χόρτα και λαχανικά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr