Σάλτσα ζυμαρικού Σικελίας με φακές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

1 φλιτζ. κρεμμύδια κομμένα
2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ωμές φακές
3 φλιτζ. νερό
450 γρ. σάλτσα ντομάτας από κονσέρβα ανάλατη
75 γρ. τοματοπολτός
1,5 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο προσθέτοντας λίγο νερό για να μην κολλήσουν. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές και το νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας που και που. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας που και που και προσθέτουμε περισσότερο νερό, αν θέλουμε αραιότερη τη σάλτσα. Σερβίρουμε πάνω σε ζυμαρικό ή σε ρύζι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr