Σανός και άχυρο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ. φετουτσίνια λευκά και πράσινα
2,5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1/2 φλιτζ. αρακάς μικρός αποψυγμένος
2/3 φλιτζ. άπαχο τυρί κότατζ
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 κουταλιά συν 1 κουταλάκι τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον αρακά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τυρί κότατζ και αλατοπίπερο. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό, ανακατεύοντας που και που, μέχρι το μίγμα μόλις να πάρει βράση.
3. Προσθέτουμε το μίγμα τυριού στο ζυμαρικό και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε από πάνω παρμεζάνα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr