Σόμπα με πέστο πικάντικο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

250 γρ φρέσκα πλατιά φασόλια, ξακρισμένα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση κατά μήκος
350 γρ νουντλ σόμπα, βρασμένα ακριβώς μέχρι να γίνουν τρυφερά, ξεπλυμένα με κρύο νερό και στραγγισμένα
Πικάντικο πέστο (το μίγμα γίνεται πολτός στο μπλέντερ):
1-2 καυτερές κόκκινες πιπεριές τσίλι ή 1 κουταλάκι κόκκινη πιπεριά λιωμένη
6 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 φλιτζ φρέσκα φύλλα μέντας
1 κουταλιά σησαμέλαιο
500 γρ στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο, βρασμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3/4 φλιτζ πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ντρέσινγκ από ρυζόκρασο (ανακατεύουμε και κτυπάμε):
1/2 φλιτζ συν 1 κουταλιά σόγια σος
6 κουταλιές (γιαπωνέζικο) ρυζόξυδο
3 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές μίριν (γλυκό ρυζόκρασο) ή 2 κουταλιές κινέζικο ρυζόκρασο ή σακέ με 1 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα φρέσκα φασόλια και τα ζεματίζουμε για 10 δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζουμε, τα δροσίζουμε με κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα νουντλ με το πικάντικο πέστο. Βάζουμε τα νουντλ σε μια πιατέλα και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο και το κρεμμυδάκι στο κέντρο και τα φρέσκα φασόλια γύρω-γύρω. Σερβίρουμε με το ντρέσινγκ είτε στο πλάϊ ή το ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύουμε ελαφρά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr